Hyundai Kona Electric 64 kWh Long Range Trend 2019 Foto: Patrik Lindgren

Hyundai Kona Electric får längre räckvidd

Det är inga stora förändringar eller nyheter det handlar om, men det räcker ändå för att Hyundai Kona Electric ska få längre räckvidd. Alla bilar tillverkade från mars kommer att ta sig längre på en laddning.

Med det stora 64 kWh-batteriet har Hyundai Kona Electric kunnat ta sig upp till 449 kilometer på en laddning. Den siffran utökas nu till 484 kilometer. Alla bilar som tillverkas från och med mars 2020 har en rad mindre uppdateringar som förlänger räckvidden med cirka åtta procent.

Hyundai har inte gjort som Audi och gjort ändringar i mjukvaran, den ökade räckvidden i Kona Electric sägs komma helt och hållet genom mekaniska förbättringar. Den största och mest påtagliga är att fabriken sätter på nya däck, Michelin Primacy 4, som ska rulla lättare. Hyundai gör dessutom en rad mindre förändringar på chassit för att bilen ska rulla lättare, men vill inte gå in på exakt vad det är. Den officiella förbrukningssiffran minskar från 1,54 till 1,47 kWh/mil.

DUELL: Hyundai Kona Electric mot Tesla Model 3

Även instegsversionen av Kona Electric begåvas med förbättringarna. Det gör att räckvidden för bilen med 39 kWh-batteriet ökar från 289 till 305 kilometer. 

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!