Foto: Volkswagen

I.D. Roomzz till Shanghai – börjar säljas 2021

Volkswagens sjätte bil i I.D.-familjen ska visas upp under bilsalongen i Shanghai. 2021 ska den debutera på den kinesiska marknaden.

Volkswagens elektriska I.D.-familj får en ny medlem: I.D. Roomzz. Konceptet ska täckas av under bilsalongen i Shanghai som håller öppet 16 till 24 april.

Precis som de fem tidigare I.D.-bilarna bygger Roomzz på MEB-plattformen men märkligt nog är bilen den första suven i familjen även om I.D. Crozz från 2017 delvis kvalar in i segmentet i egenskap av crossover.

Foto: Volkswagen

I.D. Roomzz ska bjuda på en nyskapande interiör design som bland annat omfattar en helt ny säteskonfiguration, nya typer av material och anpassningsbart ljus. Bilen ska nå nivå 4 när det kommer till autonom körning, den kan alltså framföras utan aktiv förare.

Bilen må vara ett koncept men ska ge en inblick i vad som kan väntas av den serieproducerade versionen som kommer 2021 och då först i Kina.

Foto: Volkswagen

Ovan ser du alla I.D.-bilar. Från vänster till höger är de:

I.D. Buggy

I.D. Buzz

I.D. Vizzion

I.D. Roomzz

I.D. Crozz

I.D. Concept (Neo)

I.D. R

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!