Foto: Nevs

Ingen serietillverkning i Trollhättan

Rykten om att Nevs ska serietillverka 9-3 EV i Trollhättan från och med nästa år tillbakavisas av företagets kommunikationschef Fredrik Fryklund.

Nevs vd Kai Johan Jiang sade i en intervju med Bloomberg att företaget letar efter fler fabriker i Kina och Turkiet och att tillverkningen även ska komma igång i Trollhättan under det andra kvartalet nästa år. Vissa medier har tolkat detta som att det kommer att serietillverkas kompletta 9-3 EV-bilar i Trollhättan igen. Kommunikationschefen Fredrik Fryklund tillbakavisar detta i en intervju med tidningen TTela.

- Det stämmer att det kommer att bli tillverkning i fabriken i Trollhättan 2018. Men det är inte serietillverkning av kompletta 9-3-bilar, som kan man tro efter att ha tagit del av uppgifterna i Bloomberg. Det handlar i första hand om tillverkning av underreden för 9-3, som sedan transporteras till fabriken i Tianjin i Kina för sammansättning, säger Fryklund till TTela.

Trots att det inte kommer att ske någon serietillverkning av kompletta bilar så innebär tillverkningen av bland annat underreden att sysselsättningen i Trollhättan kommer att öka. Han säger även till TTela att det kommer att tillverkas prototypbilar i Trollhättan som kommer att användas för tester och utveckling.

Tidigare i veckan rullade första Nevs 9-3 EV, tillverkad i märkets nya fabrik i Tianjin i Kina av produktionsbandet, läs mer här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!