Foto: Patrik Lindgren

Jaguar I-Pace får längre räckvidd

Jaguar uppdaterar elbilen I-Pace med mjukvara som ska ge åtta procent längre räckvidd.

I ett mejl till befintliga ägare av Jaguar I-Pace meddelar tillverkaren att en uppdatering av mjukvaran ska ge längre räckvidd. Uppdateringen ska ske utan kostnad för ägaren och resultera i åtta procent längre räckvidd. I-Pace har i nuläget en räckvidd enligt WLTP-körcykeln på 470 kilometer, något som betyder att uppdateringen då skulle ge drygt 37 kilometers extra räckvidd. Men den siffran är beräknad enligt Jaguars uppgivna snittförbrukning om 2,1 kWh/mil. I vårt test av I-Pace visade den sig ha en mycket högre förbrukning med 2,53 kWh/mil.

Foto: Patrik Lindgren

Med uppdateringen kommer också andra saker så som  en uppdatering gällande det visuella, alltså utformningen av den digitala instrumenteringen och infotainmentsystemet. För att ta del av uppdateringen krävs det dock att ägarna beger sig till en Jaguar-verkstad. Men därefter kommer liknande uppdateringar att ske via OTA, Over the Air via 4G-nätet, då det ingår i den mjukvara som nu ska installeras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!