Foto: Patrik Lindgren

Jaguar I-Pace knockade Volvo och blev årets bil i världen

Jaguar I-Pace tog ytterligare en skalp på kort tid. I dag presenterades vinnaren av World Car of the Year 2019 i New York och visst var det britternas elbil som drog längsta strået.

Det är bara sex veckor sedan Jaguar I-Pace kröntes till Årets bil i Europa 2019. Nu har den elektriska bilen från de brittiska öarna lagt beslag på ytterligare en årets bil-titel, denna gång Årets bil i världen 2019, eller World Car of the Year (WCOTY) som utmärkelsen heter.

I-Pace vann finalen mot konkurrenterna från Tyskland och Sverige, nämligen Audi e-tron och Volvo S60/V60. Dessförinnan hade I-Pace, samt e-tron och S60/V60, slagit ut 37 andra bilmodeller som ingick i det ursprungliga startfältet.

PROV: Jaguar I-Pace

WCOTY-juryn lyfter fram I-Pace som en elbil med toppmodernt 90 kWh-batteri som tillåter 47 WLTP-mils körning, 80 procents laddning på bara 40 minuter och bara lite över tio timmars hemmaladdning via laddbox för att uppnå samma 80-procentsnivå.

Jaguar I-Pace vann även klasserna World Green Car och World Car Design. Samtliga kategoriers vinnare i rött nedan (finalisterna icke-röda).

World Car of the Year

Audi e-tron

Jaguar I-Pace

Volvo S60/V60

World Luxury Car

Audi A7 Sportback

Audi Q8

BMW 8-serie

World Performance Car

Aston Martin Vantage

McLaren 720S

Mercedes-AMG GT 4-door Coupé

World Urban Car

Hyundai Santro

Kia Soul

Suzuki Jimny

World Green Car

Audi e-tron

Hyundai Nexo

Jaguar I-Pace

World Car Design of the Year

Jaguar I-Pace

Suzuki Jimny

Volvo XC40

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!