Japanska elbilen Aspark Owl gör 0-100 km/h på två sekunder

Nu ger sig japanerna in i leken av elektriska supersportbilar genom det okända företaget Aspark. Owl heter deras modell som står utställd i Frankfurt.

Japanska Aspark började utveckla sina elektriska supersportbil under 2014 och nu är den så långt kommen att modellen, som heter Owl, har världspremiär på bilsalongen i Frankfurt. Dock är de tekniska specifikationerna få.

Bland de få detaljerna som den japanska firman bjuder på hittar vi att kolfiberkarossen vilar på ett rörramschassi som i sin tur vilar på hjul med magnesiumfälgar. Drivlinan är elektrisk, men vi vet inte hur den är konstruerad. Däremot vet vi att den utvecklar 1 000 hästkrafter vilket ska räcka till att 0-100 km/h går på hypersnabba 2,000 sekunder. Jo, Aspark redovisar siffran med denna höga noggrannhet på en tusendels sekund.

Om accelerationssiffran är tagen ur luften eller verklig, det återstår att se – om nu den japanska ”ugglan” blir verklighet. Många är skeptiska till att den blir det.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!