Kia kommer med bränslecellsbil inom fyra år

Kia kommer att ha 14 bilar med alternativa bränslen på världsmarknaden inom fyra år. Det bekräftade Kia-chefen Michael Cole för Autocar.

Kia har i Europa stått för en rätt osannolik framgångssaga. Idag är det ett av de absolut vanligaste märkena vi ser på de svenska vägarna, och vem hade kunnat gissa det för 20 år sedan? Därför expanderar den sydkoreanska tillverkaren nu sitt modellutbud som aldrig förr, nyligen med Niro, men det kommer komma en hel del fler modeller över de kommande åren. 

Bland modellerna kommer det finnas hybrider och elbilar, men även en bränslecellsmodell om man får tro Kia-chefen Michael Cole. Kia gör det därmed klart att de vill stå som en erkänt miljövänlig tillverkare i framtiden. 

Dessutom får vi inte glömma bort produktionsvarianten av tuffa GT Concept (som möjligtvis kommer att gå under namnet Stinger) som kommer att dyka upp under 2017. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!