Foto: Glenn Lindberg

Kia Niro Hybrid och Niro Plug-In Hybrid återkallas

Glappkontakt i ett relä gör att Kia tvingas återkalla populära Niro Hybrid och Niro Plug-In Hybrid. Flera tusen svenska bilar är drabbade.

Man har upptäckt att det kan vara dålig kontakt mellan ett huvudrelä och relähållaren i Niro Hybrid och Niro Plug-In Hybrid, det vill säga både elhybriden och laddhybriden. Vid otillräcklig kontakt mellan komponenterna kan dessa bli varma och det finns risk för överhettning. Några bränder eller olyckor till följd av problemet har inte registrerats.

LÄS MER: Kia Niro Hybrid och Niro Plug-In Hybrid uppdateras

Både Niro Hybrid (denna bild) och Niro Plug-In Hybrid (bilden överst i artikeln) berörs av återkallelsen. Foto: Glenn Lindberg

2 863 exemplar av de båda modellversionerna återkallas i Sverige. Det är bilar tillverkade mellan den 1 november 2016 och den 19 september 2017 som berörs. Ägarna kommer brevledes att kontaktas av Kia Motors Sweden där de uppmanas att besöka en auktoriserad verkstad för kostnadsfri kontroll och åtgärd. Besöket på verkstaden beräknas ta en timme.

LÄS MER: Fler återkallelser

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!