Foto: Songsan Motors

"Klassiker" som laddhybrid

Har vi inte setts förut? Välkända former från förr och modern laddhybridteknik. Varsågod, här är SS Doplhin från kinesiska Songsan Motors.

Kinakopiornas tid är förbi. Eller? Songsan Motors har nu presenterat sin nya modell SS Doplhin som på ett oblygt, eller om man så vill plumpt, sätt låtit sig inspireras av första generationen Chevrolet Corvette från 1950-talet.

Foto: Songsan Motors

Formerna må för tankarna bakåt men under skalet är det moderna grejor som gäller då SS Doplhin är en laddhybrid. Drivlinan är hämtad från etablerade BYD (Build Your Dreams) och består av en turbomatad bensinare på 1,5 liter parad med två elmotorer.

LÄS MER: Kinakopior

Batterikapaciteten är 16 kilowattimmar och ska ge bilen en räckvidd på upp mot tio mil på el. Sprinten 0 till 100 km/h ska klara av på 4,9 sekunder, en siffra som överglänser "originalet". Bilen har en hardtop som kan förvaras i bakluckan.

Foto: Songsan Motors

Priset i hemlandet är motsvarande 787 000 svenska kronor och enligt Auto Classics ska det inte röra sig om prototyper eller en limiterad upplaga.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!