Koenigseggs och Qoros nya bygge

Koenigsegg och Qoros har samarbetat kring ett nytt elbilskoncept. Resultatet ska visas först under bilsalongen i Shanghai men en del information har redan läckt ut.

Att den svenska sportbilstillverkaren Koenigsegg har börjat extraknäcka som motorleverantör har väl knappast undgått någon som har det minsta bilintresse. Under årets Genèvesalong stod det klart att man ska leverera motorer till nederländska Spyker och förra året presenterades en ny motor utan kamaxlar som man tagit fram åt israelisk-kinesiska Qoros.

Nu har man fördjupat samarbetet med de sistnämnda och under bilsalongen i Shanghai ska resultatet presenteras. Inget är ännu är bekräftat men lite data och bilden ovan har läckt ut. Det ska röra sig om ett elbilskoncept med plats för fyra personer. Räckvidden ska vara 50 mil och bilen ska beta av sprinten 0-100 km/h på tre sekunder.

Någon förbränningsmotor har med andra ord inte Koenigsegg levererat denna gång. Det mesta pekar på att man har bidragit med sina erfarenheter från hybridmodellen Regera.

Konceptet, vid namn Model K-EV, kommer att täckas av den 19 april.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!