Lagonda presenterar eldrivet suv-koncept

En eldriven suv blir först ut i Lagondas nya giv som helt elektriskt lyxbilsmärke. All-Terrain Concept visas upp i Genève och kommer i produktion 2021.

Alla märken ska ha en suv, till och med de som man kanske inte förknippar med högbyggen: Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Ferrari, MaseratiAston Martin… och nu även systermärket till de sist nämnda: Lagonda. Ett koncept ska visas upp under Genèvesalongen och en första bild ser du här ovan.

Lagonda All-Terrain Concept ska följa samma designmönster som den lägre Vision Concept som visades upp under förra årets upplaga av samma salong – en bil som man menades skulle komma i produktion 2021.

Skisser på suven presenterades i maj 2018.

Nu har man emellertid lagt om kurs, nu är det All-Terrain Concept som ska resultera i en första eldriven produktionsbil från Lagonda och ska stå klar om två år.

Den nya given stavas nämligen just eldrift – Lagonda ska tillskillnad från Aston Martin bara tillverka helt eldrivna bilar och bli världens första lyxbilsmärke med noll utsläpp.

Lagonda som märke återuppstod 2011 men grundades redan 1906 och kom i Aston Martins ägo 1947. Redan 2009 visade man ett suv-koncept, dock inte eldrivet utan baserad på Mercedes GL och väntades komma i produktion 2017.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!