Längre räckvidd för Tesla Model S och Model X

Tesla presenterar längre räckvidd och kortare laddtid för Model S och Model X – trots samma gamla vanliga batteri.

Tesla har presenterat uppdateringar för Model S och Model X, bilarna ska nu kunna ta sig tio procent längre med samma batteri på 100 kWh som tidigare. Tesla nämner räckvidder på 370 och 325 miles (cirka 59 och 52 mil) enligt EPA-körcykeln för modellerna i Long Range-utförande.

Med uppdateringarna ska även prestandan för modellerna förbättras men några specifika siffror presenterar man inte.

Allt dettta är möjligt tack vare uppdaterad motorteknik, elektronik, lager och utväxling samt förbättrad friktion. Bilarna får även nya adaptiva stötdämpare.

LÄS MER: Vi kör Tesla Model 3 i New York

Uppdateringen justerar inte bara räckvidd och prestanda utan även laddtider. Via deras nya laddstationer av typen V3 kan bilarna nu laddas med 200 kW och därmed kortas laddtiderna med hälften.

Model S och Model X kommer nu även i billigare instegsversioner med kortare räckvidd. Sedan tidigare finns även den mindre Model 3 i så kallat Standard Range-utförande vilket vi har skrivit om tidigare.

Uppdateringarna rör bilar som börjar skruvas samman denna vecka och beställningar kan göras nu.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!