LeEco LeSee – Kinas svar på Tesla Model S

Tesla Motors har varit ensamma herrar på täppan i några år men konkurrensen hårdnar och nu ser det ut som att Kina kan ha någonting på gång, detta i form av LeEco LeSee som visas i konceptform nu.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Peking tidigare i dag hade det kinesiska teknikföretaget LeEco (hette tidigare LeTV) ett event som över tio tusen människor bevittnade. LeEco, som med tusentals anställdas hjälp tillverkar allt från onlinespel till olika teknikprylar, visade upp nya mobiltelefoner och passade samtidigt på att visa en för företaget helt ny produkt, nämligen en elbil.

LeEcos grundare och ägare, Jia Yueting, presenterade elbilen LeSee som till formerna påminner en hel del om en viss populär elbil – Tesla Model S. Om den kan matcha Model S återstår dock att se eftersom de tekniska specifikationerna mer eller mindre är obefintliga i nuläget. Det enda som är känt är att toppfarten ska ligga runt 210 km/h. Vad den är laddad med för motor och vilken typ av batteri och storlek är alltså okänt, likaså hur lång räckvidd den kan tänkas ha.

LeSee som vi ser här är en konceptbil vilket syns bland annat på avsaknaden av backspeglar. Dessa är ersatta med kameror, ett populärttilltag på just konceptbilar.

Bilen ser stor ut och rymlig ut, speciellt med den B-stolpelösa lösning som ger ett stort insteg till futuristiska framstolar och ett minst sagt egendomligt baksäte som ser ut att vara en avbildning från en topografisk karta.

Ratten är infälld och vecklas ut när föraren har satt sig på plats i förarmiljön som likt nya Model 3 helt saknar knappar, i stället sker all kommunikation med bilen via flertalet skärmar och via röststyrning.

I filmen ovan kan vi se att LeEco LeSee ska kunna laddas trådlöst. Mycket mer än så vet vi inte i dagsläget, inte heller när en eventuell lansering av en skarp version kan tänkas äga rum.

Ett par läckra detaljer som avslöjas i filmen och på bilderna är värda att nämnas. Glastaket är så stort att det ser ut att gå i ett med både fram- och bakruta, och varje passagerarutrymme sägs vara isolerat vilket betyder att om en exempelvis lyssnar på musik eller ser en film så ska personen bredvid inte störas eller påverkas av detta. Hur den lösningen ser ut rent tekniskt blir spännande att se i eventuell framtid.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!