Lotus och Williams i samarbete

Två klassiskt klingande namn ingår samarbete, brittiska Lotus och Williams.

Lotus Engineering och Williams Advanced Engineering ska börja samarbeta. Lotus ska bidra med sin kunskap rörande material och lätta konstruktioner, Williams kontrar med eldrivlinor och batteriteknik – bland annat till Formel E. Det rör sig dock inte om någon sammanslagning, båda kommer att jobba med andra aktörer på marknaden liksom tidigare.

– Samarbetet ingår i vår strategi att skaffa oss mer kunskap om en bilbransch som är under en snabb förändring, säger Lotus Cars vd Phil Popham. Han menar att nya avancerade drivlinor kan ge många lösningar i olika bilsegment.

Craig Wilson, vd på Williams Advanced Engineering, menar att man tillsammans med Lotus ska utveckla nästa generations drivlinor.

Det handlar om elektriska drivlinor och det mesta talar för att Williams kommer att leverera de bitarna till Lotus supersportbil Omega som vi har skrivit om tidigare.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!