Lucid Motors smygvisar Tesla-utmanare

Kommer ni ihåg Atieva Edna? Bilen var en Mercedes Vito som man stoppat in en egengjord elektrisk drivlina i. Atieva har nu bytt namn till Lucid Motors, och smygvisar sin kommande Tesla-utmanare.

När vi senast hörde teån Atieva fick vi se hur deras skåpbil piskade både Tesla och Ferrari i ett dragrace. När Atieva nu smygvisar sin kommande sedan, som enligt rykten kommer att heta Atvus, förväntar vi oss alltså prestanda av sällan skådat slag. Enligt rykten kommer bilen drivas av ett två elmotorer kopplade till ett batteri på 87 kilowattimmar som tillsammans ska ge bilen hela 900 hästkrafter. 

Bilen kommer att vara i samma storlek som Tesla Model S, men kommer stylingmässigt ha mer skarpa kanter och aggressiva linjer än vad Model S har. På de biler vi fått kan man se drag av Chevrolet Camaro.

Lucid Motors drivs av före detta Tesla-chefen Peter Rawlinson. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet