Foto: Google Maps

Många nya Nevs-anställningar skjuts på framtiden

Nevs har flaggat för att de måste nyanställa 200 personer i höst. Endast 30 personer har anställts, övriga 170 skjuts på framtiden.

Elbilstillverkaren Nevs har börjat få fason på saker och ting, men nu nås vi av lite smolk i bägaren. I våras berättade Nevs att de under andra halvan av 2016 måste nyanställa 200 personer för att kunna matcha ingångna avtal med sina kinesiska partners. Men en fördröjning i produktionsplanen gör att endast 30 personer hittills har nyanställts medan övriga 170 arbetstillfällen kommer att tillsättas först längre fram i tiden, dock oklart när. Fackförbundet IF Metall nåddes av uppgifterna i slutet av förra veckan och nu har de nått Sveriges Radio P4 Väst.

Mikael Johansson på IF Metall Norra Älvsborg tror att det handlar om inkörningsproblem i Nevs nya fabrik i Kina som gör att de karossdelar som ska tillverkas i Trollhättan, för att sedan skickas till Kina för slutmontering, inte är aktuella än på ett tag.

Ulrika Hultgren, presschef på Nevs, säger till Sveriges Radio P4 Väst att de behöver lite mer tid för att planera men att produktionsplanen kvarstår, om än något förskjuten.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!