Foto: Mike Dodd

McLaren bekräftar elektrisk supersportbil

Även sportbilstillverkarna hakar på det elektriska spåret. McLaren bekräftar nu att de håller på att testa hur en elektrisk supersportbil fungerar.

Helelektriska supersportbilar finns redan, ett exempel är Rimac Concept One, men några sådana finns ännu inte från de stora, klassiska supersportbilstillverkarna. Men de tittar på tekniken, inte minst McLaren som för Autocar bekräftar att de har tagit fram en helelektrisk mula som just nu agerar rullande testbänk.

Enligt McLarens chefsingenjör Dan Parry-Williams kvarstår dock mycket innan en helelektrisk bil lämnar deras fabrik i Woking. Han menar att med dagens teknik finns det rejäla utmaningar som måste övervinnas. Energidensiteten är ett sådant hinder, inte kraftuttaget. Han menar att en elektrisk supersportbil inte bara ska kunna rulla långt på vanlig väg, den ska även kunna användas på bana utan att bli dränerad på nolltid.

Så även om McLaren just nu är i farten med att utveckla och testa en helelektrisk supersportbil kan vi inte räkna med att få se en serieproduktionsmässig bil av den typen inom de närmaste åren.

På bilden ovan ses en McLaren 720S från vår provkörning i våras.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!