Foto: Mercedes-Benz Cars press photo, do not use for adv

Mercedes B-klass F-Cell har kört över 30 000 mil

Mercedes säger sig nu ha tagit ett stort steg mot fullskalig serieproduktion av bränslecellsbilar. Detta sedan bränslecellsdrivna B-klass F-Cell har testats över 30 000 mil.

Mercedes är en av de biltillverkare som utvecklar bränslecellsdrivna bilar för framtiden och sedan år 2010 har 300 försöksbilar rullat i Europa och USA. Nu meddelar Mercedes att bränslecellsbilarna, B-klass F-Cell, totalt har rullat cirka 900 000 mil och att en av dem har kommit över 30 000 mil.

Enligt Mercedes är detta om något ett bevis på att bränslecellsbilar är tillförlitliga över tid och vid normal vardagskörning. Erfarenheterna från testflottan på 300 bilar, som fortfarande rullar, kommer att användas för att utveckla en serieproduktionsmässig bränslecellsdrivlina tillsammans med Ford och Nissan. Mercedes mål är att ha bränslecellsbilar ute på marknaden senast år 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!