Mercedes F 015 Luxury in Motion Concept

Mercedes elbilsmärke heter EQ

Det var inte länge sedan vi skrev om att Mercedes kan komma att lansera ett märke för sina framtida elbilar - likt det BMW gjorde med ”i”. Efter en serie patent ser det ut som att märket kommer att kallas för EQ.

Mercedes har patenterat en rad modellbeteckningar som börjar med bokstäverna EQ. De har ansökt om att patentera allt från EQA och EQB till EQX. Dessutom har de ansökt om att patentera några slogans, såsom ”EQ Inside”, ”EQ Boost” och ”Generation MEQ”, som troligtvis kommer att användas i samband med reklam för de nya modellerna. 

Enligt Auto Express kommer märkets första modell att bli en utmanare till Tesla Model S kallad EQS. Bilen kan komma att visas redan nästa år, men försäljning dröjer med största säkerhet ett par år till. 

Modellerna kommer att byggas på en ny plattform som ska tillåta enkel anpassning för olika storlek på bilar. Småbilar och suvar ska alltså kunna byggas på samma plattform.

Märket riktar in sig på Tesla, men även på andra märkens kommande elbilar, såsom Porsche, Audi och Jaguar.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!