Mercedes EQ A har premiär i Frankfurt

I Paris förra året var det premiär för Mercedes elbilsmärke EQ när en elektrisk konceptbil, Generation EQ, visades. Nu, ett år senare i Frankfurt, är det dags att visa upp ännu en konceptbil i samma anda – EQ A.

Mercedes har så här drygt en vecka innan bilsalongen i Frankfurt släppt en teaserbild som visar en front med LED-slingor som lyser upp framför allt stjärnan och grillens kant. Med så mycket ljus i nyllet inser man snabbt att det är en konceptbil det rör sig om och framför allt en elektriskt sådan. EQ A heter konceptet som ska visas upp och som ska ge oss en förhandstitt på vad komma skall i form av en elektriskt driven instegsmodell med eventuell premiär under 2019.

Mercedes avslöjar just nu inte mycket om konceptbilen, men EQ A misstänks vara en halvkombi baserad på märkets MEA-plattform (Modular Electric Architecure) och försedd med en elmotor som driver framhjulen. Eventuellt kan en andra elmotor vara aktuell för att kunna erbjuda kunderna fyrhjulsdrift.

Förhandssnacket pratar om att den färdiga bilen lägger sig runt 450 000 kronor. Mycket pengar för en instegsmodell.

Elbilskonceptet Mercedes Generation EQ som visades i Paris hösten 2016.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!