Foto: Teknikens Värld

Miljölobbyn som ljuger om laddhybrider

När ändamålet är det rätta blundar de redan frälsta för sanningen. Miljölobbyn i Bryssel vill få bort laddhybrider genom att vrida på sanningen. Teknikens Värld gick till källan för att få reda på sanningen.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Vi fick pressreleasen den sista veckan i november. Rubriken var alarmerande. ”Plug-In-hybrider i ny skandal efter att tester visar att de släpper ut mer än vad som påstås”. Avsändaren var miljö­organisationen T&E, Transport and Environment, en av de ledande miljölobbyisterna i Bryssel med många politikers öra. På hemsidan skriver de ”Trovärdighet är vår viktigaste tillgång”, ”vi kombinerar vetenskapliga bevis och djup förståelse för transporter med kommunikation”.
Men vilken expertis bidrar de med? Den senaste rapporten med titeln ”Plug-in hybrids: Is Europa heading for a new dieselgate?” får oss att undra.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!