Miljöpartiet lovar laddstolpar i hela Sverige

Det är inte bara höga inköpspriset som håller tillbaka elbilarna i vårt avlånga land, avsaknaden av laddstationer är en annan grund till att de utsläppsfria bilarna inte kommer igång på allvar. Nu säger MP att hela landet ska ha laddstationer till 2025.

Nästa år är det val och Miljöpartiet påbörjar sin valkampanj redan nu genom att i Dagens Nyheter säga att hela Sverige ska ha laddstationer till år 2025. Och med hela landet avses även glesbygd. Alla ”vita fläckar” ska, enligt artikeln, vara borta.

– Man ska kunna leva och bo överallt samtidigt som vi lever upp till klimatmålen, säger Isabella Lövin, regeringens klimatminister och språkrör för Miljöpartiet, enligt Dagens Nyheter.

Det hela ska möjliggöras genom att länsstyrelserna tar fram regionala planer som sedan sätts i verket av Energimyndigheten.

Men innan hela landet får laddstolpar utspridda från norr till söder ska alla Europavägar i Sverige få god tillgång till laddstationer, och det redan år 2020 enligt Miljöpartiet.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!