Model 3 försenar Teslas nya lastbil

Den tröga produktionen av Teslas nya personbil, Model 3, får följdeffekter. Nu skjuts lanseringen av företagets nya lastbil tre veckor framåt.

Elon Musk har låtit meddela att premiären av Teslas nya lastbil skjuts framåt. Det tidigare lanseringsdatumet var 26 oktober – det nya datumet är 16 november. I ett tweet skriver Musk att de har omfördelat resurserna för att fixa flaskhalsarna i produktionen av den nya personbilen Model 3 och för att kunna snabba på tillverkningen av batterier. Detta gör att den kommande lastbilen får stå tillbaka.

Musks beslut är inte direkt förvånande. Den nya instegs-Teslan, Model 3, har nu dragits med förseningar en längre tid. Tidigare har vi bland annat rapporterat att Tesla räknade med att tillverka minst 1 500 bilar under september månad. Det blev sammanlagt 260 – för hela det tredje kvartalet 2017.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer