Det blir ingen Tesla Model S Plaid+. Foto: CarPix

Musk avslöjar: Tesla Model S Plaid+ blir inte av

Många har sett fram emot Teslas värstingversion av Model S. Den så kallade Plaid+ med extra lång räckvidd och extrem prestanda blir dock inte verklighet.

Hur många som har beställt Tesla Model S Plaid+ vet vi inte, men på nätet är de som har lagt en beställning på modellversionen inte speciellt glada. De hade sett fram emot att få sin Model S med extra lång räckvidd, över 84 mil per laddning, levererad under 2022. Så blir det alltså inte eftersom Elon Musk i natt, svensk tid, twittrade ut att ”Plaid+ är inställd. Inget behov eftersom Plaid är precis så bra”.

Foto: CarPix

Vad Elon Musk menar är att värstingversionen Plaid+, som sades göra 0-100 km/h på under 2,1 sekunder, toppa 322 km/h och ha mer än 20 mil extra räckvidd än näst bästa modellversion (tack vare 130 kWh-batteri), inte behövs eftersom Plaid-versionen utan plustillägget är ett fullgott alternativ.
Accelerationsmässigt är det ingen större skillnad mellan Plaid och Plaid+, men räckviddsskillnaden är enorm. En hel del beställare av Plaid+ har på Twitter uttryckt ett ointresse för Plaid (utan plus) då räckvidden är på pass mycket kortare.

På Teslas svenska hemsida finns modellversionen Plaid+ kvar men är inte längre valbar. ”Plaid+ tillgänglig 2022” står kvar som en liten brasklapp, men är sannolikt en kvarleva från innan Musks nattliga tweet.

Blir det ingen Model S Plaid+ kan vi inte heller förvänta oss en Model X Plaid+.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!