Nästa generation Volkswagen Beetle kan bli bakhjulsdriven elbil

Blir det en tredje generation (new) Beetle? I sådana fall blir den eldriven och drivande på bakhjulen. Det menar Volkswagens vd Herbert Deiss.

Det är tidningen Autocar som intervjuat Deiss.

– Om vi vill göra en Beetle, skulle en elektrisk vara mycket bättre än dagens modell. Den skulle ligga närmare vår historia eftersom en sådan (Beetle reds. anm) skulle kunna bli bakhjulsdriven, säger Deiss till den brittiska tidningen.

Deiss säger också att en eldriven "bubbla" skulle bli systermodell till folkabussen I.D. Buzz concept (som visades i år i Detroit) och bygga på Volkswagens MEB-plattform (Modular Electric Baukasten).

MEB-plattformen är som bekant avsedd för Volkswagens elektriska drivlinor.

Dock är inget beslut taget om en ny Beetle. En eldriven "bubbla" är bara ett av alternativen som Volkswagen funderar över.

Volkswagens styrelse ska inom kort rösta om vilka modeller de vill se i tillverkarens första elektriska modellprogram.

Skulle en elektrisk Beetle bli verklighet innebär det att cirkeln något så när sluts. När ur-Beetlen (Volkswagen Typ 1) debuterade 1939 hade den en boxermotor bak och bakhjulsdrift.

Dagens Beetle har sedan den återföddes 1997 haft motorn fram och framhjulsdrift.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!