Nevs elbilar börjar byggas nästa år

Alla licenser för tillverkning och försäljning i Kina klara för Nevs i Trollhättan. Produktionen av elbilar kommer i gång innan sommaren 2019.

Nevs, National Electric Vehicle Sweden, har nu fått de licenser som krävs för att tillverka och sälja elbilar i Kina, enligt Sveriges Radio.

Produktionen ska starta innan sommaren i kinesiska Tianjin men tillverkningen av delar till bilarna börjar redan efter årsskiftet i Trollhättan där företaget har 700 anställda. Några nyanställningar är det dock inte tal om.

Målet har varit att tillverka 10 000 bilar redan i år. Ekonomiska omständigheter har dock lett till fördröjningar men tidigare i år investerades det mer pengar i företaget.

– Läget är väsentligt mycket bättre än för bara någon månad sedan. Vi är i stort sett ett skuldfritt företag, säger Nevs vd Stefan Tilk till Ekot.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!