Foto: Nissan

Nissan Leaf håller ställningarna – Norge bästa marknaden

Nissan Leaf fortsätter att vara en försäljningsframgång och våra landsgrannar utgör toppmarknaden.

Elbilen Nissan Leaf debuterade 2010 och har till dags dato sålts i över 380 000 exemplar, vilket gör den till världens mest sålda elbil. Siffrorna för 2018 fortsätter att imponera.

I Europa såldes det under året 40 699 Leaf-bilar och Norge sticker ut i statistiken som toppmarknad med 12 303 sålda exemplar vilket motsvarar 30,2 procent av totala Europamarknaden. Siffran för Sverige är 1 831, motsvarande 4,5 procent.

– Vi kan fira en enastående succé med Norge som ett exempel på hur vårt elektriska ekosystem har etablerat sig som ett val för en hållbar livsstil, och det under en relativt kort tid, säger Ken Ramirez, vice vd för Nissan Europe, som hoppas på fler kunder i och med nya versioner av Leaf.

Nissan har lagt upp som mål att 35 procent av de sålda bilarna i Europa ska vara elektrifierade 2025 – 2020 ska siffran vara 20 procent. Elektrifiering omfattar som bekant även hybrider av olika slag och någon sådan finns ännu inte hos de europeiska Nissan-handlarna.

Nedan ser du vår Mikael Stjerna provköra Nissan Leaf generation två som lanserade förra året.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!