Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Nissan skjuter fram Ariya-lansering

Nissans framemotsedda elbil Ariya försenas med omkring ett halvår. Därmed kan vi förvänta oss att se suven på europeiska vägar först nästa vår.

Tanken var att nya elektriska suven Nissan Ariya skulle börja säljas i hemlandet Japan ungefär nu, alltså i mitten av 2021. Så blir det inte. Coronapandemin och framför allt bristen på halvledarkomponenter har ställt planerna på ända.

Enligt företagets ställföreträdande ordförande Asako Hoshino har lanseringen skjutits fram till i vinter. Det sa han tidigare under fredagen i ett uttalande till reportrar.

– Försäljningen i USA och Europa kommer vanligtvis att inledas ungefär två månader senare, sa han enligt branschtidningen Automotive News.

Foto: Glenn Lindberg / Teknikens Värld

Asako Hoshino tror att Ariya kommer att locka många köpare runt om i världen men att det är på den europeiska marknaden som modellen förväntas gå bra. Nissan hade förr en bästsäljande elbil i Europa – Leaf. Det är dock ett tag sedan det toppade listorna. I fjol var den exempelvis åttonde bäst säljande elbilen på europeiska kontinenten. Toppade gjorde koncernsyskonet Renault Zoe.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!