Nu börjar Volkswagen e-Golf med lång räckvidd säljas

Volkswagen har uppdaterat elbilen e-Golf och bland nyheterna märks framför allt förlängd räckvidd till totalt 30 mil. Nu går modellen att beställa i Sverige.

Det var på bilsalongen i Los Angeles i höstas som Volkswagen presenterade uppdaterade e-Golf, det vill säga den elektriska varianten av modellen som har gett namn åt en hel storleksklass. Då presenterade man e-Golf med ett större batteri på 35,8 kilowattimmar (kWh), tidigare 24,2 kWh. Det ska enligt EU-körcykeln ge en möjlig räckvidd på 30 mil i stället för tidigare 19 mil. Fast Volkswagen är noga med att poängtera att i vardaglig körning handlar det snarare om 20 mils räckvidd, eller mer.

En likströmsladdare på 40 kilowatt ska kunna ladda 80 procent av batteriet på ungefär 45 minuter medan en växelströmsladdare på 7,2 kilowatt klarar hela jobbet, det vill säga 100 procent, på omkring fem timmar och 20 minuter.

Samtidigt som batteriets kapacitet utökats har motorns effekt skruvats upp från 85 till 100 kilowatt, med andra ord 136 hästkrafter. Vridmomentet ligger numera på 290 i stället för 270 newtonmeter. 0-100 km/h går på 9,6 sekunder och toppfarten har justerats upp till 150 km/h.

Svensk premiär är det i vår och de första bilarna väntas nå ut till kunderna under april månad. Redan nu går det att beställa ”nya” e-Golf och rekommenderat pris från Volkswagen centralt är 395 900 kronor.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!