Foto: Volkswagen

Nya emblem på Volkswagens R-bilar

Volkswagens sportiga R-bilar får ny logotyp och går in i en ny era. Vilken gillar du bäst – den nya eller gamla?

Volkswagens R-bilar är de sportigaste i sortimentet och nu får de, liksom bilar i utförandet R-Line, en ny logotyp. Första modell ut blir bjässen Atlas Cross R-Line i Nordamerka som ska visas upp som koncept i New York nu i dagarna.

R-versionerna introducerades 2002 och har funnits på fyra generationer Golf men även på modeller som Passat, Scirocco, Touareg och T-Roc.

Gamla och nya logotypen. Vilken är snyggast? Foto: Volkswagen

Den nya logotypen ska symbolisera en nystart för märkets R-bilar och formen rimmar väl med dess framtid, menar man. Även om Volkswagen själva inte nämner ordet elektrifiering i under presentationen av logotypen så vet vi sedan tidigare att tillverkarens prestandamodeller kommer att omfattas av den nya tekniken. Även den nya elbilen ID.R – även om prioriteringen just nu ligger på annat håll när det gäller renodlade elbilar.

LÄS MER: Volkswagen T-Roc R officiell

Den nya logotypen beskrivs som mer distinkt och slimmad samt särskilt lämpad för digital media. Den är skapad av ett lag bestående av såväl designers, tekniker som marknadsfolk under ledning av Klaus Bischoff.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!