Här har vi ”ljusat upp” bilden en aning för att se lite mer av nya Kia Niro. Foto: Kia Motors

Nya Kia Niro rullar fram ur mörkret

Men inte helt och hållet. Dessa så kallade teaserbilder är fortfarande dunkla, men ändå så pass framträdande att vi ser tydliga likheter med HabaNiro Concept.

Kias populära C-segmentare Niro börjar bli till åren, men avlösningen är på ingång. Den 25 november är det världspremiär för nya Niro när den avtäcks på bilsalongen i Sydkoreas huvudstad Seoul. Strax innan lunch på torsdag, lokal tid, får världen veta exakt hur nya generationen ser ut och vad som har packats i den. För oss européer äger avtäckningen rum mitt i natten.

Men Kia har varit vänliga och skickat ut några ”teaserbilder” som ger oss en liten försmak av vad som väntar. Vi ser tydligt att formerna är väldigt lika de vi såg på konceptbilen HabaNiro för två och ett halvt år sedan. Inte minst DRL-ljusen i strålkastarna och bakljusen är lika.

1 av 2 Foto: Kia Motors
2 av 2 Foto: Kia Motors

Vad som inte är likt konceptbilens är interiören. HabaNiro Concept hade en jättebred skärm som sträckte sig från A-stolpe till A-stolpe. Dessutom hade den en ”flygplansratt” vilket både Tesla Model S (och Model X) samt Toyota bZ4X har.
På de mörka illustrationerna ser vi tydligt att ratten är traditionellt rund och att skärmen är betydligt mindre, utan att vara liten. Skärmytan, som sannolikt är uppdelad i två enheter, liknar den som nya elbilen EV6 har, men även så som den ser ut i nya Sportage.

1 av 2 Foto: Kia Motors
2 av 2 Foto: Kia Motors

På tal om Kia EV6, som vi nyligen lät duellera mot Tesla Model Y, så kommer nya Niro, precis som dagens Niro-generation, att erbjudas i helelektriskt utförande. Vi ska dock inte räkna med samma avancerade elbilsarkitektur som i EV6 i och med att Niro även ska erbjudas i utföranden med bensinmotor, sannolikt både som laddbar och icke laddbar hybrid (alltså som i dag).

1 av 3: 2,5 år gamla Kia HabaNiro Concept ger oss en tydlig vink i hur nya Kia Niro ser ut. Foto: Kia Motors
2 av 3: 2,5 år gamla Kia HabaNiro Concept ger oss en tydlig vink i hur nya Kia Niro ser ut. Foto: Kia Motors
3 av 3: 2,5 år gamla Kia HabaNiro Concept ger oss en tydlig vink i hur nya Kia Niro ser ut. Dock inte interiört. Foto: Kia Motors

Mer handfasta fakta lär vi ha om tre dygn, efter världspremiären av nya Kia Niro.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!