Foto: Renault

Nya Renault Kangoo Z.E. i produktion 2020

Renault Kangoo som eldriven skåpbil är en prisad pionjär. Så här kommer Kangoo Z.E. att se ut 2020. Nästan i alla fall.

Modellen Kangoo debuterade 1997 och 2011 kom den eldrivna skåpversionen Z.E. – en av de riktigt tidiga fraktarna med elmotor och som vann utmärkelsen Årets Van. Nu har Renault visat hur Kangoo Z.E. kommer att se ut 2020 – i alla fall till 80 procent då det vi ser är ett koncept.

Kangoo Z.E. Concept visades upp under ett evenemang med märkets transportbilar i fokus med uppdateringar av modellerna Master, Trafic och Alaskan (läs vår provkörning av modellen här) som andra nyheter.

Foto: Renault

Bilen, lackad i kulören ”Austral Grey” delar tydligt släktskap med tidigare generationer av Kangoo men är mer slimmad i formen och har fått en front som för tankarna till de övriga transportbilarna från märket.

Mycket handlar om ljus och belysning i dessa dagar, på den punkten tar konceptet i lite extra med ljusramp i grillen och längs karossidorna och över baken. Det återstår att se om detta överlever till den produktionsklara bilen.

Foto: Renault

Några tekniska data att bita i ger inte Renault i nuläget men räkna med siffror du känner igen från andra delar av Nissan/Renaultkoncernens elbilsflora.

Med Renault Kangoo Z.E. Concept presenterades även en cykel i trä som tagits fram tillsammans med tillverkaren Keim som tidigare varit involverade i olika Renault-koncept.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!