Nytt elbilskoncept från Volkswagen

I Detroit ska ett andra koncept i Volkswagens I.D.-serie visas. Ett koncept som kombinerar märkets historia och dess elektriska framtid. Och nog känns vissa delar igen…

Det var under Parissalongen i höstas som Volkswagen presenterade konceptet I.D. – en futuristisk bil som byggde på koncernens nya MEB-plattform för elektriska bilar. Då pratade Volkswagen om en revolution i stil med ”Bubblan” eller första generationen av modellen Golf. Hur det blir med den saken återstår att se men med det andra konceptet av I.D., som ska visas upp under bilsalongen i Detroit, har man förpackat tekniken i ett ”multifunktionellt fordon med flexibel interiör” som ska knyta an till varumärkets ursprung.

Även om bilderna som följer med inte visar hela fordonet så pekar det på ytterligare ett koncept som knyter an till den klassiska ”folkabussen”. Sådana har figurerat på salonger sedan 2011, senast i form av eldrivna Bulli och BUDD-e.

Foto: Verwendung für Pressezwecke honorarfrei

Det nya I.D.-konceptet kommer att ha dubbla elmotorer och ha drivning på alla fyra hjul. Framtida I.D.-bilar kommer även erbjuda autonom körning. Ett tryck på VW-logotypen och ratten ska sjunka in i instrumentbrädan. Kameror, laser, radar och ultraljud ska då läsa av omgivningen och andra trafikanter.

Detroitsalongen håller öppet 8-22 januari 2017.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!