Nytt flaggskepp från BMW 2021

Eldriven och fullspäckad med teknik som ska komma hela koncernen till godo. BMW iNext ska bli märkets flaggskeppsmodell och kommer i produktion 2021.

Nu visar BMW en första skiss på en kommande flaggskeppsmodell som går under namnet iNext – alltså samma namn som märkets framtidsvison rörande elektrifiering och autonom teknik. Ungefär lika rörigt som konkurrenten Audi och deras e-tron som både är namnet på en bilmodell och ett samlingsnamn för märkets elektrifiering.

Helt eldrivna BMW iNext ska bli märkets flaggskepp när det kommer till det senaste i teknikväg och produktionen ska starta i Dingolfing 2021.

Fabriken i Dingolfing är BMW:s största i Europa och bygger förutom 3-, 4-, 5-, 6- och 7-serie även de elektriska modellerna i3 och i8 samt karosser år Rolls-Royce.

– Bilen iNext är vår byggsats för framtiden. Hela koncernen kommer att dra nytta av dess teknik, sa märkets vd Harald Krüger, vid årsstämman då skissen ovan visades upp för aktieägarna.

Den eldrivna suven BMW iX3 Concept visades upp i Peking.

Några streck gör att man kanske inte ska dra på för många växlar men nog ser det ut som en suv med sluttande taklinje. Noterbart är den avklippta designen på B-stolpen som påminner om grillen på den nyligen presenterade modellen BMW iX3 Concept.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!