Opel Ampera-e ska byggas i USA

I förra veckan presenterades Ampera-e, Opels syskonbil till Chevrolet Bolt EV. Enligt en tysk branschsajt ska Opel-varianten på elbilen byggas sida vid sida med Bolt i USA.

På Detroitsalongen i januari visade Chevrolet upp elbilen Bolt EV med lång räckvidd, mer än 32 mils körning per laddning enligt den amerikanska körcykeln. Så sent som för bara fem dagar sedan visade GM-ägda Opel upp sin variant av Bolt EV. Till utseendet identisk med Bolt EV men med Opel-blixten i fronten och med namnet Ampera-e på bakstammen i stället för Bolt EV.

Chevrolet Bolt EV, identisk med europeiska varianten Opel Ampera-e.

Eftersom de båda modellerna är identiska med varandra (vi har inte fått se Opelns insida ännu, men den lär vara identisk med hur det ser ut i amerikanska syskonet) är det praktiskt om de byggs sida vid sida i samma fabrik. Så blir det också, detta enligt den tyska branschsajten Automobil Produktion.

Enligt sajten ska Ampera-e byggas vid GM:s Orion-fabrik i närheten av Detroit.

Chevrolet Bolt EV ska börja tillverkas under oktober månad i år. Enligt vad som hittills meddelats ska Opel Ampera-e börja säljas under 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!