Polestar 1 kostar från 1,6 miljoner kronor

Nu avslöjar Volvo vad första Polestar-modellen kommer att kosta. Drygt 1,6 miljoner kronor.

I oktober i fjol var det premiärdags för Polestar 1 som är Polestars första modell sedan de ”bröt sig ur” Volvo-greppet och hamnade på egna ben. Därefter visades bilen upp på bilsalongen i Genève, det var för ett par månader sedan. Nu är turen kommen till bilsalongen i Peking där man för första gången avslöjar modellens prislapp.

I Kina, där bilen ska byggas, kommer Polestar 1 att kosta 1 450 000 kinesiska yuan, i USA 155 000 dollar och i Europa 155 000 euro. Baserat på dagens kronkurs blir det 1 962 000 kronor i Kina, 1 324 000 kronor i USA och 1 614 000 kronor i Europa.

Man ska även kunna ”prenumerera” på Polestar 1, men det så kallade all inclusive-prenumerationspriset kommer att meddelas vid ett senare tillfälle.

För drygt 1,6 miljoner kronor (i Europa) får man en bil som i dagsläget har lockat 7 000 intressenter (hur många av dessa som gått vidare till beställning återstår att se). Modellen är tänkt att byggas i 500 exemplar årligen och den som får lov att lägga vantarna på en får 600 hästkrafter att leka med.

Bilen är en laddhybrid där Volvos 2,0-liters Drive-E-motor utgör grunden och två elmotorer på vardera 218 hästkrafter utgör extra krafttillskott samt möjlighet till utsläppsfri körning. Det unika med denna laddhybrid är räckvidden på enbart el – upp till 15 mil.

När Polestar 1 väl är lanserad är det dags att flytta fokus mot fler Polestar-modeller som inte lika högt prissatta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!