Foto: Polestar

Polestar 2 med dragkrok får dra 1,5 ton

Polestar 2, märkets första helt elektriska modell, kan utrustas med dragkrok. För 13 000 kronor får man möjlighet att dra upp till 1 500 kilo.

Polestar 2, som beräknas börja levereras i maj 2020, rymmer 405 liter i bagageutrymmet och 35 liter i ”frunken” framtill. Inga siffror som direkt imponerar för en 460,7 centimeter lång bil. Bagageutrymmet där bak rymmer således bara 20 liter mer än i 35 centimeter kortare Volkswagen ID.3.

Men Polestar 2 har ett ess i rockärmen som inte Volkswagen ID.3 kan plocka fram. För 13 000 kronor kan nämligen Polestar 2 extrautrustas med dragkrok. Volkswagen ID.3, som vi inte ser som en konkurrent till Polestar 2 mer än att det är två nya elbilar som lanseras i princip samtidigt, kan inte förses med draganordning. Ett unikt transportfäste för att montera exempelvis en cykelhållare erbjuds däremot till tysken. 75 kilo kan fästet bära.

LÄS MER: Privatleasa Polestar 2 – så mycket kostar den

Med dragkrok ökar lastmöjligheterna hos Polestar 2. Den maximala dragvikten ligger nämligen på 1 500 kilo, betydligt mer än vad som ses på bilderna här där bilen har fått ett litet obromsat släp påkopplat.

LÄS MER: Polestar 2 som tjänstebil/förmånsbil – så mycket kostar den

Foto: Polestar

Skulle inte dragkroken vara tillräcklig, eller inte önskvärd, erbjuder Polestar ett takräcke som kan hantera upp till 75 kilo.

Polestar kallar modellens dragvikt för bäst i det kompakta elbilssegmentet. Sneglar vi uppåt till de större segmenten hittar vi så klart vassare dragbilar, exempelvis Mercedes EQC som får släpa 1 800 kilo på kroken och Tesla Model X som kan stoltsera med 2 250 kilo.

LÄS MER: Polestar 2 rullar i svensk trafik

Den modellversion av Polestar 2 som finns tillgänglig i dag, det vill säga den med två elmotorer och 408 hästkrafter (samma som i Volvos elbil XC40 Recharge), kostar från 669 000 kronor, tio tusen kronor upp från det instegspris som var aktuellt i höstas.

LÄS OCKSÅ: Elbilar iskalla utan subventioner

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!