Foto: Erik Andrén (illustration)

Polestar 3 utmanar Tesla

Svenska biltillverkaren Polestar, som till 50 procent ägs av Zhejiang Geely Holding Group och till 50 procent av Volvo Cars, håller som bäst på att rulla ut sina nya modeller Polestar 1 och 2. Kommande Polestar 3 (debut 2022) blir en från övriga Volvo-modeller mer självständig suv i större mellanklassen. Givetvis hundra procent eldriven.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

I dagarna börjar de första exemplaren av laddhybridsportbilen Polestar 1 rulla ut till sina första svenska kunder. Längre fram kommer den mer folkliga Polestar 2, som har gemensam teknik med eldrivna Volvo XC40 P8 Recharge. Polestar 2 – eller PS2 som den kallas internt – blir modellen som växlar upp för företaget Polestar Performance AB som i sin tur ägs och drivs av Volvo Car Group. PS2 visades allra först som en Volvo-modell, Volvo Concept 40.2, men blev liksom PS1 omgjord för att bli en Polestar.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!