Porsche avslöjar detaljer om elbilen Taycan

Nu får vi reda på lite mer om Porsche Taycan, bland annat när den ska ha världspremiär.

En elbil som är på mångas läppar är Porsche Taycan. Inte undra på det, Porsche har skruvat upp förväntningarna rejält under några års tid genom att visa upp konceptbilar och berätta om tekniken, dock utan att precisera något om produktionsversionen i detalj. Att de dessutom, tillsammans med BMW, har invigt en ny hypersnabb laddstation i Tyskland gör ju det hela än mer intressant.

Porsche håller fortfarande på godbitarna, men under ett möte med politiker, nyckelpersoner inom näringslivet och presumtiva kunder i Norge avslöjade Stefan Weckbach, Porsches modellchef för Taycan, några fakta som hittills har varit hemliga.

Han avslöjade att Taycan är en 4+1-sitsig bil och att den får en genomlastningslucka i baksätet. Men framför allt avslöjade han platsen för världspremiären, nämligen bilsalongen i Frankfurt i september.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!