Renault Zoe i Star Wars-version

Modellen Zoe kommer i en specialbyggd Star Wars-version, men i liten upplaga. Så må kraften vara med dig om du är spekulant.

Samlar du på Star Wars-prylar och är biltok – då är lyckan gjord. Renault lanserar nämligen nu Zoe Star Wars Edition.

Det handlar alltså om modellen Zoe som i och med lanseringen av filmen The Last Jedi kommer i en specialupplaga på 1 000 fordon. Bilen är inspirerad av Han Solos farkost Millennium Falcon.

Dock handlar det i huvudsak om klistermärken och emblem. På huv, tak och baklucka finns illustrationer och på framflyglar och insteg ser du filmseriens logotyp. Bilen står på Techrun-fälgar som mäter 17 tum.

Zoe Star Wars Edition finns i kulörerna Glacier White, Pearlescent White, Titanium Grey och Etoilé Black och invändigt hittar vi sömmar och annat i lila, liksom Wifi, en uppgraderad ljudanläggning och backkamera.

Zoe Star Wars Edition har dock sina begränsningar, jag förutom att den inte kan flyga i rymden, då. Den säljs bara i Frankrike och har på grund av sin eldrift en begränsad räckvidd. Dock tillräcklig för att vinna Teknikens Världs fyrbilstest av elbilar i nummer 13/2017 där den kom 27 mil på en laddning. Zoe kan dessutom titulera sig som den bäst säljande elbilen, om inte i galaxen, så i alla fall i Europa.

Bilen lanseras i vår, i samma veva som den fristående filmen Han Solo har premiär, men kan beställas redan nu.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!