Riversimple Rasa – en ny vätgasbil

Det okända walesiska företaget Riversimple presenterar den nya bränslecellsbilen Rasa, med räckvidd på nästan femtio mil.

Har du inte hört talas om bilföretaget Riversimple tidigare är det kanske inte så konstigt. Det relativt nystartade företaget är baserat i Wales och nu presenterar de sin första bil, Rasa. En vätgasdriven småbil som rymmer upp till två personer.

Tack vare att den till större delen är tillverkad i kolfiber väger den endast in på 580 kg. Drivkraft levereras av fyra elmotorer, en i varje hjul, de får kraft från en bränslecell på 8,5 kW, eller elva hästkrafter. Enligt Riversimple ska Rasa klara av en räckvidd på 482 kilometer med 1,5 kg vätgas.

Rasa är än så länge endast en prototyp, men under kommande år kommer bilen genomgå en testperiod för att bilens system ska bli godkända. Om allt går som det ska planerar Riversimple att lansera en produktionsmodell till 2018.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!