Foto: Glenn Lindberg

Så går besiktning av elbil till

Var fjärde ny bil som säljs i år är laddbar. Vi hänger med på en kontrollbesiktning av en elbil för att se hur stor skillnad det är mot en "vanlig" besiktning.

Vill du läsa mer av vårt Premium-material?

Bil Swedens försäljningsstatistik från januari till maj 2020 visar att var fjärde nybilsregistrering var en elbil eller laddhybrid, mer än dubbelt så stor andel i jämförelse med förra året vid samma period. Totala andelen laddhybrider och elbilar i landet efter första kvartalet 2020 uppgick till knappt 120 000 fordon, en fortfarande förhållandevis liten andel, men det finns modeller som börjar bli till åren komna. Tesla Model S började säljas i Sverige 2013 och storsäljaren Nissan Leaf har funnits på svenska vägar i tio år.

Redan prenumerant?

Papperstidning eller digital

Digital Prenumeration

ALLT DU VILL VETA OM ALLA BILAR

Gratis första månaden - därefter 99/mån.

Ingen bindningstid.

  • Vi kör och bedömer alla bilar på svenska vägar
  • De bästa och mest detaljerade testerna av nya bilar
  • Alla nummer av e-tidningen fem år bakåt i tiden
  • Vi står på din sida – här får du hjälp inför ditt bilköp
  • Avsluta prenumerationen online när du vill

Genom att klicka på "Fortsätt" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Teknikens Värld Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy.

Skapar ditt konto

Vänligen vänta medan vi skapar ditt konto

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!