Foto: Tidningen Motor

Svensk tidning på jakt efter elbilsrekord

I somras körde medlemmar från Italienska Tesla Owners Club 1078 kilometer på en laddning med en Tesla Model S 100D vilket innebar världsrekord för serieproducerade elbilar. Men i helgen kan det slås – av svenska tidningen Motor.

Även Motor har valt ut en Tesla Model S 100D för världsrekordförsöket. Modellen har på pappret en räckvidd på 632 kilometer per laddning, men som bevisat av Italienska Tesla Owners Club går det att komma längre med rätt förutsättningar. När det rådande rekordet sattes var bilen utrustad med lågfriktionsdäck och teamet höll en snittfart på 40 kilometer i timmen.

– Med hjälp av optimerad körteknik bör det vara möjligt att slå gällande världsrekord. Genom att ta ecodriving till nästa nivå hoppas vi på ett nytt rekord inom kort, säger Anders Helgesson, testredaktör på tidningen Motor i ett uttalande.

Motors rekordförsök startade klockan 10.00 på lördagsförmiddagen. Målet är att köra från Kiruna via E45 till Mora – en sträcka på omkring 1100 kilometer.

Vad tror ni läsare – blir det världsrekord?

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!