Tesla återinför obegränsad gratisladdning

Det var i början av året som Tesla började debitera nya kunder för att få använda deras Supercharger-laddare, utöver de 400 kWh som årligen ingår i bilköpet. Nu tar Tesla bort begränsningen.

En fördel med Tesla Model S och Model X har varit att det ingår livstids gratisladdning (gratis och gratis, bilen kostar ju en hel del att köpa…) vid Teslas Supercharger-laddstationer. Den fördelen försvann i början av året. Den 15 januari påbörjades ett nytt avtal som medförde att den som köpte en Model S eller Model X efter nämnda datum fick en årlig laddpott om 400 kWh. Laddade man mer än så påfördes en avgift.

Nu har Tesla meddelat att man sedan den 19 maj återigen kan ladda gratis under obegränsad till vid Supercharger-stationerna, oavsett när man köpte sin Model S eller Model X. Troligtvis beror helomvändningen på det program man sjösatt som går ut på att befintliga ägare ska värva nya kunder till Tesla. Befintliga Tesla-ägare kan nämligen värva upp till fem nya Tesla-kunder som berättigas fri laddning och en kredit på knappt 9 000 kronor. Och det vore märkligt att den som värvar inte får ladda gratis, så där har regelverket öppnats upp igen för att inte klämma åt de som redan äger en Tesla.

Den som köper en Model 3, Teslas kommande instegsmodell, kommer dock inte att kunna dra nytta av fri laddning när bilarna väl börjar levereras.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!