Tesla återkallar 53 000 bilar

Tesla återkallar ungefär 53 000 exemplar av modellerna Model S och Model X på grund av ett fel med parkeringsbromsen.

Amerikanska elbilstillverkaren Tesla meddelade i går kväll svensk tid att de återkallar omkring 53 000 bilar världen över. Återkallelsen berör både Model S och Model X och det gäller bilar som tillverkats någon gång under perioden februari till och med oktober 2016. Antalet bilar som återkallas motsvarar drygt 63 procent av de 83 922 Model S och Model X som såldes i fjol.

Enligt Tesla återkallas bilarna på grund av ett fel med den elektriska parkeringsbromsen. Det är en detalj i den som ska ha tillverkats på ett felaktigt sätt av en underleverantör.

Ungefär fem procent av de återkallade bilarna är behäftade med felet, men man återkallar samtliga av säkerhetsskäl. Inga olyckor eller skador uppges ha rapporterats till följd av felet.

Berörda Tesla-ägare kommer inom kort att meddelas där de ombeds uppsöka verkstad för utbyte av parkeringsbromsen, ett arbete som sägs gå på 45 minuter.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!