Tesla Model 3 – bästsäljare i Europa

Nya Model 3 är Europas bäst säljande elbil men säljer även mer än sedanerna Audi A4, BMW 3-serie och Mercedes C-klass.

Tesla Model 3 är Europas bäst säljande elbil. Enligt analysföretaget Jato såldes nykomlingen under februari månad i 3 657 exemplar mot 773 respektive 1 324 för de etablerade elbilsmodellerna Renault Zoe och Nissan Leaf.

LÄS MER: Tesla Model 3 mot Hyundai Kona Electric

Model 3 har också sålts mest av alla mellanklassedaner av premiumtyp, alltså välkända modeller som Audi A4, BMW 3-serie och Mercedes C-klass. Totalt såldes det 11 800 bilar i segmentet i Europa under februari.

Föga förvånande är Norge med och triggar siffrorna. Enligt sajten teslastats.no registrerades det 1 021 Model 3 under februari men siffran skenar nu i mars. När detta skrivs har det registrerats 4 444 Model 3 denna månad i landet.

LÄS MER: Vi kör Tesla Model 3 i New York

Framgången för modellen har hjälpt till att putsa till siffrorna för elbilarna som helhet. I Norge ökade registreringarna av biltypen med 92 procent och de stod för 40 procent av nyregistreringarna. I Tyskland ökade antalet registreringar av elbilar med 81 procent och landet är enligt Jato den största marknaden för elbilar i Europa.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!