Tesla Model 3 börjar levereras nästa vecka

Elbilstillverkarens nya instegsmodell har redan börjat levereras, men inte till anställda utanför bolagen. Men nu är det dags för Tesla Model 3 att börja rulla ut till övriga kunder, med start nästa vecka.

Lagom till jul är det nu dags för Tesla Model 3 att börja levereras till de som har beställt sina bilar utan förmånen av att ha tillgång till prioriterad leverans för anställda och andra med anknytning till företaget Tesla (till exempelvis familjemedlemmar till anställda). Den exklusiva skaran anställda och andra med anknytning har fått sina bilar levererade sedan juli.

Det är kund som på Reddit sagt att de har fått besked om att leverans av deras nya bil äger rum på måndag den 11 december. VIN-numret 2079 är det leveransen gäller, men sedan tidigare är det bekräftat att bilarnas VIN-nummer inte är att likställa med leveransordningen, så den som sitter med leverans för bil med nummer 2080 kan inte ropa hej ännu.

Från början var planen att börja med ”vanliga kundleveranser” i oktober, men Model 3 har stött på patrull flertalet gånger och därför ligger man nu efter i schemat. Model 3, som hundratusentals människor har förhandsbokat, har stött på produktionssvårigheter. Flaskhalsen har framför allt varit att flertalet detaljer till bilen har fått tillverkas för hand.

Elon Musks, Teslas grundare och vd, sa tidigare i år att i december månad ska produktionen ligga på 20 000 bilar. På den nivån är de ännu inte. Till dags datum har tydligen 712 stycken Model 3 levererats.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet