Tesla Model 3 har nu kommit till Europa

Ett och ett halvt år efter USA är det nu Europas tur att få ta del av Tesla Model 3. Men det handlar inte om några bilar som ska rullas ut till kunder som reserverat, de får vänta ytterligare ett antal månader.

I går började Tesla visa upp Model 3 på sina center runt om i Europa, bland annat i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien, Schweiz, Tyskland Norge och Sverige. Det är visningsexemplar av modellen som har skickats till vår kontinent och som kan beskådas öppet, inte bara av personer som har lagt en reservation.

Men Model 3 är ännu inte redo att rullas ut till de som avser köpa ett exemplar. I slutet av året kommer det gå att lägga en order på bilen, för dem som redan har gjort en reservation, och Europa-produktionen kommer inte igång på allvar förrän i januari. Elon Musk har tidigare sagt att leveranserna kommer igång någon gång sent i februari eller i mars 2019.

PROV: Så bra är Tesla Model 3

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!