Tesla Model S facelift presenteras nästa vecka

Det är mycket Tesla för stunden, och mer blir det när det nu ser ut som att Model S ansiktslyfts och samtidigt blir dyrare.

De senaste årens rampljusbil nummer ett, Tesla Model S, har på senare tid fått maka på sig. Anledningen stavas syskonbilarna Model X och Model 3. Framför allt sistnämnda har stulit tid i rampljuset då den har rönt stora framgångar redan ett och ett halvt år innan den levereras till kunderna, men så är den också instegsbilen som kostar en bråkdel av vad de båda andra modellerna går loss på.

Men nu är det dags för Model S att kliva fram ett steg igen, den fyra år gamla modellen ska nämligen uppdateras. Enligt CNET, som citerar källor inom Tesla Motors, ska Model S förändras på en del punkter, bland annat för att förenkla tillverkningsprocessen och därmed skära ned på produktionskostnaderna. Bland annat sägs det att fronten ska göras om helt för att mer likna Model X och Model 3, att nya LED-strålkastare ska ta plats, så även nya karossfärger.

Även insidan uppges förändras med en mer lyxig framtoning på interiören. Nya stolar samt fler förvaringsfack ska också finnas med på programmet.

Model S ska få en front som mer stämmer överens med dem som finns på Model 3 (bilden) och Model X.

Några prestandaförändringar nämns inte, men med tanke på att Tesla titt som tätt rullar ut nya mjukvaruversioner med bland annat prestandaförbättringar känns inte det som en livsviktig punkt denna gång.

Vad som däremot kommer att förändras är prislappen. CNET rapporterar att Tesla i samband med uppdateringen höjer priset på Model S.

Tesla själva vill inte kommentera CNET:s uppgifter, men låter oss veta att det kommer att ske prisförändringar i april i år. Det kan ses som en bekräftelse på att modellen är på väg att genomgå en justering och det kanske redan nästa vecka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!