Tesla Model S har fått längre räckvidd

Tesla Model S har nyligen uppdaterats. Nu visar det sig att förändringarna har gett modellen längre räckvidd.

I mitten av april presenterade Tesla Motors en uppdaterad version av Model S. Annorlunda utseende med täckt grill, nya strålkastare, nytt luftreningssystem och lite andra grejer tillhör nyheterna. Några förändringar i de tekniska specifikationer fick vi inte reda på då, det får vi däremot nu. Dock är det inte Tesla själva som bjuder på informationen utan amerikanska EPA, United States Environmental Protection Agency, som tydligen har genomfört en ny förbrukningsmätning av Model S i deras EPA-körcykel.

Enligt EPA når Model S 90D numera 303,2 miles (48,8 mil) per laddning i stället för som tidigare 294 miles (47,3 mil). Det är första gången Model S når över 300 miles. Tesla har ännu inte uppdaterat sin webbplats med nya siffran.
Prestandaversionen Model S P90D listades av EPA tidigare med en räckvidd på 253 miles (40,7 mil) men har uppgraderat den siffran till 270 miles (43,5 mil). 270 miles är den siffra som Tesla själva redovisar på hemsidan.

Model S är alltså över 300 miles för första gången, men inte 50 mil (enligt amerikanska körcykel, i den snällare europeiska är modellen redan över). Det kan dock vara på gång för på sin Facebook-sida har Tesla nyligen publicerat en bild på en Model S där det på väggen bakom är utskrivet siffran 100. Det kan betyda att 100 kWh-versionen är på ingång inom kort, men det kan tyvärr också betyda att bilen är 100 procent elektrisk.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!